Mijn aanpak

Trainingen en coach programma’s van Spreek met Freekje zijn altijd op maat gemaakt. Op basis van jouw ontwikkel- of teamdoelstelling maak ik een voorstel voor 1:1 coaching, een training of een combinatie daarvan.

Mijn aanpak kenmerkt zich door een hoog ‘doe-gehalte’. Ik nodig je uit om samen met mij het experiment aan te gaan. Helaas, er bestaan geen tips & tricks die altijd leiden tot een verpletterende presentatie of tot minder zenuwen. Samen gaan we op zoek naar wat voor jóu werkt. Zodat jij authentiek en comfortabel op het podium kan staan.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je weten of het klikt? Plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Ik kijk uit naar onze ontmoeting!

”De sleutel naar verandering en persoonlijke groei ligt in moedig leiderschap. Zichtbaar durven zijn en de kunst om rake verhalen te vertellen”

Mijn verhaal

Het is zondagochtend. Een verlaten dorpsstraat in Vorden. De lucht is grijs en de regen tikt zachtjes. Om de hoek komt een 8-jarig meisje aanlopen. Klein voor haar leeftijd. Haar lange witblonde haren hoog in een staart. Stoer gaat ze voor de camera staan, haar ogen schieten even zenuwachtig heen en weer. Dan neemt ze een hap lucht en begint te vertellen… 

Mijn liefde voor presenteren begint misschien wel op die druilerige ochtend in Vorden. Ik geef een extra spreekbeurt over mijn favoriete vakantieplek en heb mijn vader overtuigd om ‘op locatie’ te filmen. Niet heel gebruikelijk voor het jaar 1994. In de jaren die volgen grijp ik elke mogelijkheid aan om op een podium te staan. Nieuwsgierig naar de kracht van verhalen. 

In 2009 en 2011 rond ik achtereenvolgens mijn studie Communicatiewetenschap en Bedrijfskunde af. Ik sla een baan aan de haak bij een grote Corporate en volg meerdere leiderschapsprogramma’s. Ik werk vaak aan, en meestal middenin organisatie veranderingen. Ik val, ik sta op, ik leer en ontwikkel mijn eigen kijk op wat ervoor nodig is de juiste beweging te creëren.  

En zo kruisen de liefde voor presenteren en de liefde voor het bedrijfsleven elkaars pad. Steeds meer raak ik overtuigd dat de sleutel naar verandering en persoonlijke groei ligt in moedig leiderschap. Zichtbaar durven zijn, een glasheldere visie en de kunst om rake verhalen te vertellen.

In 2019 rond ik de opleiding tot Presentatiecoach en -Trainer af aan de School voor Presentatie Coaching. Sindsdien coach en train ik individuen, teams en binnen leiderschapsprogramma’s. Omdat de wereld meer moedige leiders nodig heeft en meer rake verhalen.

 

Waar ik voor sta

Doen

We kunnen eindeloos praten over wat er bij een goede presentatie komt kijken of wat er voor nodig is om authentiek te spreken. Van Aristoteles tot Brene Brown en via communicatie modellen naar goede PowerPoint slides. Maar veel liever laat ik je ervaren hoe het voelt om de juiste snaar te raken.

Zonder oordeel

We vertellen onszelf vaak dat we nou eenmaal ‘niet goed’ zijn in presenteren. Je komt niet uit je woorden of je krijgt een vraag die je niet kan beantwoorden. De weg van ‘het oordeel’ kent naar mijn idee geen persoonlijke groei. Daarom is het creëren van een veilige omgeving een absolute randvoorwaarde om te werken aan jouw obstakels naar zichtbaarheid.

Plezier

Lange tijd heb ik gedacht dat ‘leuk’ een oppervlakkige term is. Maar zonder plezier is er simpelweg niet zoveel aan. ‘Wrijving geeft glans’ en ‘schuren als het moet’ is aan mij zeker besteed. Toch vind ik het belangrijk dat we bovenal plezier hebben.